Dializa

Dializa

Zavod Apolon je bil ustanovljen na pobudo Društva ledvičnih bolnikov Posočja. Z namenom , da se izgradi v Posočju dializni center, ki bi pokrival bolnike iz bivše Tolminske občine. Bolniki so imeli po napornih dializah še naporno pot do doma. Tudi dve ure in več, so bolniki se vozili trikrat tedensko v Šempetrsko bolnišnico, seveda v vseh vremenskih ne prilikah...

Zavod Apolon je pridobil koncesijo za opravljanje te dejavnosti v letu 2005. nato se je pričelo z zbiranjem sredstev za izgradnjo centra.

Vizija centra je zdravstveni turizem, tako za domače , kot tuje paciente. saj dolina Soče ponuja oddih še tako zahtevnem turistu, kot je dializni bolnik.

Hčerinsko podjetje

V letu 2007 je zavod Apolon ustanovil še hčerinsko podjetje Posoški zdravstveni center d.o.o., ki je v 100 % lasti zavoda Apolon. Podjetje je bilo ustanovljeno za kandidiranje na razpisu SOČA 2007 Posoškega Razvojnega Centra, kjer smo tudi pridobili zelo potrebna nepovratna finančna sredstva.

Turistična dializa - ponudba

- Letovanje Brnat Kobarid (PDF)
- Letovanje Hotel Hvala (PDF) - Letovanje prijavnica 2016 (PDF)
Več o letovanju na povezavi.

Strokovno osebje

Dializni center v Kobaridu je sodobno opremljen center z strokovnim medicinskim osebjem, kjer je med dializo prisoten zdravnik specialist nefrolog.

Brez čakalnih vrst

Pacienti se lahko naročijo na dializo brez čakalih vrst.

Fresenius Medical Care

Uporabljamo Freseniusove materjele krvne linije in dializne filtre znamke Fresenius. priprava dializne vode poteka z Gambrovo reverzno ozmozo, ki se nahaja v nadstropju stavbe.

Wi-fi in TV

V dializnem centru nudimo brezplačen brezžični internet. Vsakemu pacientu je na voljo tudi osebna Siol TV.